lørdag 18. juni 2022 13:45

Lastbilkaravanen indtog et nyt univers

Trafiksikkerhedskampagnen ”Lastbilkaravanen”, som ITD står bag, lagde i dag vejen forbi oplevelsesparken Universe Science Park og var en aktiv del af det store, actionprægede event ”Brand og Redning”. Det gav mulighed for at sætte fokus på trafiksikkerhed over for et nyt publikum og møde en masse familier.

Den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” rullede i dag for første gang ind i Universe Science Park i Nordborg som en del af det store event ”Brand og Redning”. Det blev en eksplosiv oplevelse med masser af action og spænding, da brandvæsen, politimænd og ambulancereddere kom forbi og delte ud af viden og erfaring.

 

På Lastbilkaravanens område var der mulighed for at springe op bag rattet og lege chauffør for en dag, opleve den kritiske zone foran højre fordæk, tjekke med æg om en cykelhjelm virker og teste sin viden på færdselstavler. Og så var der seje refleksveste og trafikbogen ”På tur med Brumbassen” til de første 200 besøgende børn.

 

En af dem, der var taget i Universe Science Park, var Birgitte Dall, der var afsted sammen med sin mand og deres to børnebørn.

 

 - Jeg synes virkeligt, det er et fantastisk arrangement, at børn lærer noget om den sikkerhedsafstand, man skal holde til lastbilerne og med egne øjne se, hvad man kan se oppe bag rattet. Det er en sjov måde at lære på, som ikke er teoretisk. Det er godt, at det hele bliver så visualiseret, sagde Birgitte Dall, der syntes, det var supergodt at tjekke med æg, om en cykelhjelm virker.

 

Skærpet fokus blandt chauffører og bløde trafikanter

Bag Lastbilkaravanen står ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, og administrerende direktør Jesper Høgh Bach glæder sig over den store opbakning til ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

 

 - Jeg er stolt af det arbejde, ITD’s medlemsvirksomheder gør for trafiksikkerhed. Det betyder meget for ITD, at vores medlemsvirksomheder bakker op om initiativerne og stiller lastbiler og chauffører til rådighed. Det er vi taknemmelige for, siger Jesper Høgh Bach, administrerende direktør i ITD.

 

ITD har to målgrupper for sine trafiksikkerhedskampagner, da der både er et internt branchefokus og et eksternt fokus mod den brede befolkning - især børn, unge og forældre. Det betyder, at ITD gør meget ud af at informere og inddrage sine medlemsvirksomheder, ligesom man har øje for omverdenen.

 

 - Vi vil gerne præge chauffører og vognmænd i vejgodstransportbranchen, så vi skærper deres opmærksomhed omkring trafiksikkerhed, og samtidig vil vi gerne gennem leg og læring give de bløde trafikanter nogle gode råd om, hvordan de bør agere i forhold til lastbiler i trafikken. Vi er glade for at have mødt så mange familier i dag, hvor vi fik spredt det livsvigtige budskab omkring trafiksikkerhed, fordi vi ved, at fokus er med til at redde liv, forklarer Malene Vitus, der er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

 

Lastbilkaravanen bliver støttet af FDE Fonden.

 

Læs mere om Lastbilkaravanen her

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 14. maj 2024

Vil du være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed?

Så er det dig, vi har brug for, når vores trafiksikkerhedskampagne Lastbilkaravanen dette efterår endnu engang tager ud til skoler i hele landet og lærer eleverne om trafiksikkerhed, den kritiske zone ved højre forhjul og vigtigheden af lastbiler. I et tæt samarbejde mellem os og vores medlemmer, der stiller lastbiler og chauffører til rådighed, kan vi sammen gøre en forskel.

Vil du være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed? >
mandag 06. maj 2024

Affaldsdatasystem fornyes

Miljøstyrelsen er ved at udvikle et nyt system til indberetning af affaldsdata. På et webinar den 23. maj 2024 orienteres om tidsplanen for det nye affaldsdatasystem. Fra den 1. januar 2025 skal der føres styrket affaldstilsyn hos de danske affaldsproducerende virksomheder. Virksomhederne udtrækkes på baggrund af deres affaldsdata.

Affaldsdatasystem fornyes >
mandag 29. april 2024

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling

ITD Arbejdsgiver afholdt lørdag den 27. april 2024 sin ordinære generalforsamling. John A. Skovrup fortsætter som foreningens formand, Arne Færch Mikkelsen er nyvalgt til bestyrelsen, mens Dan Dahlmann Kristensen blev valgt ind som suppleant.

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling >