onsdag 16. januar 2019 12:20

Rumænsk formandskab vil sætte fart i vejpakken

Fra den 1. januar til den 30. juni 2019 står Rumænien i spidsen for EU-Rådets arbejde med lovgivningsforhandlinger, og tirsdag den 15. januar offentliggjorde det rumænske formandskab sit program og sine prioriteter for de kommende seks måneder.

Formandskabet for Rådet går på skift mellem EU-landene for 6 måneder ad gangen. Det tidligere formandskab Østrig har ved årsskiftet givet stafetten videre til Rumænien, som for første gang varetager det roterende formandskab for Rådet. I løbet af de kommende 6 måneder skal Rumænien lede samlinger og møder i Rådet og hjælpe med at sikre kontinuiteten i EU's arbejde, og formandskabet har i den forbindelse offentliggjort sit arbejdsprogram frem mod sommeren.

 

Hver gang et nyt land overtager formandsskabet for EU-Rådet, præsenteres et arbejdsprogram for det næste halve år. Inden for vejgodstransportsektoren vil Rumænien fokusere på vejpakke, digital opkobling og infrastruktur.

 

- ITD byder det velkommen, at formandskabet klart melder ud, at man vil sætte fart i forhandlingen på presserende dagsordner som vejpakken. Det er altafgørende, at landene kommer i mål med vejpakkens del 1 her i foråret, hvis det skal undgås, at europæiske transport- og logistikvirksomheder skal leve med mange forskellige nationale særregler og store administrative byrder, siger ITD’s politiske konsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.

 

Rumæniens overordnede prioriteter i arbejdsprogrammet vil være et Europa med konvergens, et mere sikkert Europa, Europa som en stærk global aktør og et Europa med fælles værdier.

 

Arbejdsprogrammet kan findes her.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >