tirsdag 16. april 2024 12:40

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

FDE Fondens bestyrelsesformand Jens Iwer Petersen kunne i lørdags uddele årets Initiativpris på International Transport Danmarks generalforsamling i Nyborg. Her indledte han med at fortælle om, hvad der har været i fokus ved dette års Initiativpris.

 

”Som noget nyt har vi ud fra de indkomne indstillinger i år valgt et tema, der er højaktuelt for transportbranchen, nemlig rekruttering af arbejdskraft med hovedvægt på unge mennesker og ikke mindst nogle af de grupper, der er skoletrætte og har lidt svært ved at komme i gang med uddannelse eller job. Og det andet nye i år er, at vi har fordelt hæderen på to modtagere.”

 

Jens Iwer Petersen uddybede herefter, hvorfor netop disse to virksomheder blev årets vindere. Om Brdr. Færch Distribution sagde han blandt andet:

 

”Brdr. Færch Distribution er en mindre transportvirksomhed, der har vist vejen ved at ansætte en ung mand, der var skoletræt og havde svært ved at finde sin vej i tilværelsen. Og resultatet har været til stor glæde for både virksomheden og den unge, der nu er overbevist om, at hans fremtid ligger i transportbranchen. Helt aktuelt har 5-6 unge været forbi virksomheden her i påsken – så det stopper ikke med den ene unge. Dette konkrete eksempel kan forhåbentlig inspirere andre – også mindre virksomheder – til lignende initiativer.”

 

Om prisens anden vinder, projektet ”Unge på toppen”, sagde han blandt andet:

 

”Unge på toppen er et projekt, som henvender sig til unge, som sidder fast i jobcenter-systemet. Formålet er at få unge ud af jobcentersystemet, få dem i job eller uddannelse og mandsopdække dem i positiv forstand, så de ikke falder tilbage. Det er fantastisk projekt med en stor succesrate, og det er ikke mindst glædeligt, at rigtig mange transportvirksomheder har bakket op og taget en af de unge under deres vinger. Projektet har nu i en årrække vist sin store berettigelse med udgangspunktet i Sønderborg og Aabenraa Kommune, og FDE Fonden håber med prisen at kunne medvirke til, at projektet bliver spredt ud til andre dele af landet til glæde for de unge, for samfundet og forhåbentlig også for transportbranchen.

 

Herefter overrakte FDE Fondens formand årets Initiativpris, der i år bestod af et legat på 25.000 kr., et diplom og en statuette til hhv. Brdr. Færch Distribution ApS og “Unge på toppen”.

 

Du kan møde de to prisvindere i videoerne her:

 

Brdr. Færch Distribution ApS

https://www.tvmidtvest.dk/viborg/15-aarig-kaempede-mod-skoletraethed-loesningen-fandt-han-hos-en-vognmand

 

Unge på toppen

https://www.tvsyd.dk/nyheder/21-02-2024/1930/1930-21-feb-2024?clip=13e14ea5-4efe-4a72-8229-83d7686b686b

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Formand for FDE Fonden Jens Iwer Petersen, tlf. 2020 1952

Administrator Ulla M. Thietje, tlf. 7467 1233

 

Fakta om FDE Fondens Initiativpris

FDE Fondens Initiativpris uddeles én gang årligt, og prisen består af et legat på 50.000 kroner, et diplom og en statuette. Prisen kan gives til virksomheder, organisationer, uddannelses-/forskningsinstitutioner eller enkeltpersoner, der har taget/vist ét særligt initiativ, der kan være med til at understøtte og videreudvikle dansk godstransport- og logistik og styrke erhvervets konkurrenceevne.

 

FDE Fonden blev etableret 1. november 2009 og er stiftet af International Transport Danmark. Læs mere om Initiativprisen og FDE Fonden på www.fdefonden.dk.

SENESTE ITD NYT
mandag 29. april 2024

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling

ITD Arbejdsgiver afholdt lørdag den 27. april 2024 sin ordinære generalforsamling. John A. Skovrup fortsætter som foreningens formand, Arne Færch Mikkelsen er nyvalgt til bestyrelsen, mens Dan Dahlmann Kristensen blev valgt ind som suppleant.

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling >
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >