mandag 04. november 2019 15:00

ITD drøftede ændring af godskørselsloven med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard

ITD og ITD Arbejdsgiver var mandag den 4. november 2019 til møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vedrørende et forslag på lovprogrammet om ændring af godskørselsloven. Til en lydhør minister præsenterede ITD og ITD Arbejdsgiver organisationens bekymring for, at forslaget ikke vil bidrage til at skabe ordnede forhold i transportbranchen, men derimod til at give 3F de facto monopol på transportoverenskomsterne.

På et møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har ITD og ITD Arbejdsgiver i dag drøftet konsekvenserne af, at beskæftigelsesministeren har sat en ændring af godskørselsloven på lovprogrammet, og at ministeriet har meddelt, at man vil tage udgangspunkt i det forslag, som DA og FH fremlagde midt i processen i Padborg-udvalget. Lovforslaget bryder med den praksis, som Højesteret fastlagde i den såkaldte NORTRA-dom fra 2015 og går skridtet endnu videre hen imod, at 3F får de facto monopol på transportoverenskomsterne.

ITD og ITD Arbejdsgiver blev ved dagens møde godt modtaget af beskæftigelsesministeren.

- Vi havde et godt og konstruktivt møde med Peter Hummelgaard, som lyttede opmærksomt til vores argumenter. I ITD ønsker vi at bidrage til at skabe ordnede forhold i transportbranchen, men det mener vi ikke, at man gør ved at gennemføre et forslag, der i praksis giver 3F monopol på transportoverenskomsterne. Muligheden for valg mellem flere overenskomster på organisationsniveau sikrer, at flere virksomheder bliver organiserede og dermed kan bidrage til at skabe ordnede forhold, pointerede Christian Sørensen Madsen, bestyrelsesformand i ITD og ITD Arbejdsgiver.

På mødet redegjorde direktør for ITD Arbejdsgiver, Trine S. Plesner, for sin bekymring over den forestående ændring af godskørselsloven.

- Problemet med den foreslåede ændring af godskørselsloven er grundlæggende, at det indebærer et de facto monopol til 3F, fordi det vil blive dyrere og meget administrativt vanskeligt for de virksomheder, der ikke har overenskomst med 3F. Ifølge forslaget skal de virksomheder, som ikke har 3F-overenskomst betale mere end de virksomheder, som er på en 3F-overenskomst. De skal desuden løbende kontrolleres af myndighederne og indsende omfattende dokumentation. Derfor vil ingen vognmand i en branche, der er så konkurrenceudsat som vores, i realiteten have mulighed for at have overenskomst i for eksempel ITD Arbejdsgiver. Det vil i praksis føre til en monopoltilstand, og det mener vi er i strid med både EU-retten og grundloven, sagde Trine S. Plesner.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >