onsdag 22. juni 2022 14:54

Ny overenskomstperiode pr. 1. juli 2022

ITD Arbejdsgiver og Krifa aftalte sidste år en 2-årig overenskomst. Den anden overenskomstperiode træder i kraft den 1. juli 2022 og indebærer blandt andet en forhøjelse af antallet af trivselsdage.

Den nye overenskomstperiode betyder en mindre lønfremskrivning for blandt andet chauffører og lagermedarbejdere. Da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, bliver der lokalt ude på virksomhederne aftalt en personlig løn ud fra medarbejderens kvalifikationer, anciennitet med videre. Den mindre lønfremskrivning skyldes, at en del af periodens stigning er udmøntet ved, at antallet af trivselsdage som noget nyt øges fra 5 til 10 årlige trivselsdage. Ønsker en medarbejder ikke at afholde alle trivselsdagene, er det fortsat muligt lokalt at aftale, at trivselsdagene løbende udbetales.

 

Direktør for ITD Arbejdsgiver, Jane Aakjær Madsen, er tilfreds med aftalen.

- I andet år af den igangværende overenskomstperiode, bærer ændringerne præg af vores samarbejde med Krifa omkring trivsel. Det har været vigtigt for os at sikre, at der fortsat er fuld fleksibilitet i forhold til, om den enkelte ønsker yderligere frihed eller omregning til løn.

 

Overenskomsten bygger på en høj grad af dialog både lokalt på virksomhederne under overenskomsten samt mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver. Overenskomsten giver mulighed for medbestemmelse lokalt for både medarbejdere og ledelse, da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, der åbner for lokale forhandlinger om løn og arbejdstid. 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 14. maj 2024

Vil du være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed?

Så er det dig, vi har brug for, når vores trafiksikkerhedskampagne Lastbilkaravanen dette efterår endnu engang tager ud til skoler i hele landet og lærer eleverne om trafiksikkerhed, den kritiske zone ved højre forhjul og vigtigheden af lastbiler. I et tæt samarbejde mellem os og vores medlemmer, der stiller lastbiler og chauffører til rådighed, kan vi sammen gøre en forskel.

Vil du være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed? >
mandag 06. maj 2024

Affaldsdatasystem fornyes

Miljøstyrelsen er ved at udvikle et nyt system til indberetning af affaldsdata. På et webinar den 23. maj 2024 orienteres om tidsplanen for det nye affaldsdatasystem. Fra den 1. januar 2025 skal der føres styrket affaldstilsyn hos de danske affaldsproducerende virksomheder. Virksomhederne udtrækkes på baggrund af deres affaldsdata.

Affaldsdatasystem fornyes >
mandag 29. april 2024

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling

ITD Arbejdsgiver afholdt lørdag den 27. april 2024 sin ordinære generalforsamling. John A. Skovrup fortsætter som foreningens formand, Arne Færch Mikkelsen er nyvalgt til bestyrelsen, mens Dan Dahlmann Kristensen blev valgt ind som suppleant.

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling >