onsdag 14. november 2018 14:05

ITD har store forventninger til anbefalingerne fra regeringens Vækstteam for handel og logistik

På mandag den 19. november 2018 præsenterer regeringens Vækstteam for handel og logistik sine anbefalinger til, hvordan man bedst muligt understøtter og fremtidssikrer handels- og logistikerhvervet i Danmark. ITD har store forventninger til, at vækstteamet præsenterer konkrete anbefalinger til fremtidig vækst i transport- og logistikerhvervet, som vil spille positivt sammen med arbejdet i ITD’s eget vækstpanel for vejgodstransporten.

På ITD’s generalforsamling i april løftede den tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen sløret for, at regeringen ville imødekomme et længe næret ønske fra ITD om at nedsætte et vækstteam for handels- og logistikområdet. Kort efter blev vækstteamet præsenteret, og på mandag præsenteres så resultatet af teamets arbejde.
 

- Vi har store forventninger til udspillet for vækst, og innovation er højt prioriteret i ITD. Hvis danske transport- og logistikvirksomheder skal kunne stå distancen i den internationale konkurrence, er det helt afgørende, at der er optimale rammevilkår, der sikrer fair og lige konkurrence, samt at virksomhederne er rustet til at udnytte de nye digitale og teknologiske muligheder. Vi forventer for eksempel, at vækstteamet vil stille skarpt på udfordringerne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, reducere trængsel samt med at skabe en effektiv digital infrastruktur, som er grundlaget for mange nye teknologier, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Parallelt med regeringens vækstteam har ITD nedsat sit eget vækstpanel for vejgodstransporten, der er bredt sammensat af transportforskere, transportkøbere og transportører med forskellige perspektiver på vejgodstransporterhvervet. ITD’s vækstpanel er i fuld gang med sit arbejde, som forventes at blive færdigt inden for de kommende måneder. En vigtig opgave for vækstpanelet er at klarlægge de udviklingstendenser, der vil få afgørende indflydelse på fremtidens vejgodstransport både nationalt og internationalt frem mod år 2030.

  - Vi glæder os til at læse anbefalingerne fra regeringens vækstteam og drøfte dem med vores eget vækstpanel for vejgodstransporten. Der er potentielt gode muligheder for et stærkt samspil – også når der skal følges op på anbefalingerne. Hvis vi skal kunne ruste transport- og logistikvirksomhederne til den internationale konkurrence og sætte kursen for fremtiden, så er det altafgørende, at vi ved mest muligt om det farvand, som de kommer til at navigere i. Det er vores ambition i ITD, at Danmark i 2030 skal have styrket sin position som et internationalt kraftcenter inden for vejgodstransport og logistik og skal bidrage til et stigende BNP til gavn for dansk økonomi. Det vil vi meget gerne samarbejde med regeringen om, siger Carina Christensen.

Deltagerne i ITD’s vækstpanel:

Niels Buus Kristensen, forskningsleder ved Transportøkonomisk Institut i Oslo og formand for transportministerens ekspertgruppe for fremtidens mobilitet, Ole Thomsen, logistikdirektør i Rema 1000, Hans Henrik Grøn, logistikdirektør i Siemens Gamesa Renewable Energy, Nicolaj Boysen, logistikdirektør i Coop, Martin C. Hansen, direktør i Mover og Michael Henriques, chefkonsulent ved DTU Transport.

Herudover er fire af ITD’s medlemsvirksomheder udpeget til at deltage i vækstpanelet og bidrage med viden fra branchen og medlemmerne: Simon Galsgaard fra DSV Road A/S, Torben Ladegaard fra K.V. Markussen A/S/Fueltransport, Jørn Kudsk fra Kudsk og Nissum A/S, og Nikolaj Brogaard fra Vognmand Sv. E. Brogaard A/S.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >