onsdag 25. september 2019 08:18

Vejpakken går i trilogforhandlinger

Efter længere tids uklarheder og administrative finter med Vejpakken i Europa-Parlamentet er det endelig lykkedes transportudvalget at få mandatet på Vejpakken vedtaget. ITD glæder sig over, at næste fase nu begynder med trilogforhandlingerne.

Europa-Parlamentets transportudvalg har tirsdag den 24. september 2019 vedtaget, at Vejpakken kan gå videre til de såkaldte trilogforhandlinger. Her skal de europæiske institutioner, henholdsvis Kommissionen, Rådet og Europa-Parlamentet, mødes med hver deres vejpakkemandat i bagagen og forhandle sig frem til fælles regler for vejgodstransportbranchen.

 

Efter flere processuelle vanskeligheder og politiske gruppers udfordringer af det forhenværende parlaments beslutning om at gå videre med Vejpakken er det endelig blevet afgjort, at Vejpakken skal i trepartsbehandling, hvor institutionerne skal forhandle og afdække kompromisløsninger for henholdsvis udstationering, cabotage og køre- og hviletid.

 

- Beslutningen er en vigtig milepæl for Vejpakken efter en lang stagnationsperiode i EU’s institutioner. I ITD glæder vi os over, at flere års arbejde ikke er gået til spilde, og at vi nu kan se frem til, at institutionerne sætter fart på at få fundet nogle fælleseuropæiske løsninger og regler, der kan kontrolleres og håndhæves, siger ITD’s erhvervspolitiske chefkonsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.

 

Ud over mandatet til udstationering, cabotage og køre- og hviletid har Europa-Parlamentet tillige godkendt øvrige forhandlingsmandater, herunder mandatet til Eurovignette-direktivet, kombidirektivet og direktivet om elektronisk godstransportinformation.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >