tirsdag 05. februar 2019 13:30

Trafikstyrelsen inviterer til informationsmøde om Brexit

Arbejder du inden for vejgodstransport og kan blive berørt af Brexit, så tag med til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens informationsmøde om Brexit den 20. februar 2019 i København. Her kan du blandt andet høre om CEMT-tilladelser, kørekort, beviser med mere.

Informationsmødet i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens informationsmøde om Brexit den 20. februar 2019 er målrettet virksomheder og organisationer inden for fly- og vejtransportsektoren, som kan blive berørt af Brexit. Informationsmødet vil for vejtransporten handle om international transport og CEMT-tilladelser, kørekort, kvalifikationsbeviser, køre- og hviletid og typegodkendelser.

 

Nærmere information om programmet samt mulighed for tilmelding finder du her.

 

På nuværende tidspunkt er situationen for det fremtidige arbejde i forhold til Brexit stadig meget usikker. ITD anbefaler medlemmer med aktiviteter i Storbritannien fortsat at holde sig nøje orienteret om udviklingen, og vi har i den forbindelse samlet en del informationer på ITD’s hjemmeside om Brexit. Specialsiderne på vores hjemmeside kan du tilgå her.

 

Ligeledes har Erhvervsministeriet udarbejdet en tjekliste, som du finder her.

 

De britiske myndigheder har også udgivet flere vejledninger til virksomheder om blandt andet proceduren ved transport til og fra Storbritannien. Dem kan du finde her og her.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >