onsdag 20. marts 2019 13:54

Praktiske ledere har fået kursusbevis

Ledere fra transport- og logistikbranchen har med stor succes afsluttet Praktisk Lederuddannelse, og de fik forleden overrakt deres diplom for veludført uddannelse.

Forleden fik et nyt hold ledere fra transport- og logistikbranchen diplom for at have afsluttet Praktisk Lederuddannelse. Foto: ITD

 

Et nyt hold ledere fra transport- og logistikbranchen har med stor succes afsluttet Praktisk Lederuddannelse, der er afviklet over 15 kursusdage hos IBC på Innovationsfabrikken i Kolding. Her har kursisterne gennem teori og praktiske cases lært nye værktøjer og metoder til at blive bedre ledere i deres hverdag.

 

Uddannelsen, der er udviklet af ITD i samarbejde med Danske Speditører samt IBC Kurser og Konsulenthus, sætter fokus på de særlige ledelsesudfordringer og behov, der er i transport- og logistikerhvervet, og der er særligt fokus på at fastholde og motivere medarbejdere.

 

- Kursisterne ser nu frem til at komme hjem i egen virksomhed og arbejde med de værktøjer og metoder, som de har gennemgået på uddannelsen, fortæller ITD’s uddannelsesansvarlige, Jørgen Smed.

 

Afslutningsvis fremlagde kursisterne i grupper emner, som de selv havde valgt fra pensum. Her blev emner som medarbejderflugt, fastholdelse, trivsel, personprofilanalyser og kommunikation behandlet, og fastholdelse af gode medarbejdere var et gennemgående emne hos alle kursister.

 

- Det er tydeligt, at i en tid med mangel på kvalificeret arbejdskraft er fastholdelse af gode medarbejdere en absolut nødvendighed for at kunne klare travlheden og servicere alle kunder. Budskabet fra kursisterne er, at vi skal arbejde med flere forskellige parametre for at fastholde medarbejderne længst muligt. Det gælder blandt andet gennem klare karriereplaner samt et attraktivt og professionelt miljø – også socialt, siger Jørgen Smed.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >