torsdag 10. januar 2019 15:49

Nytårskur fyldt med stolthed

ITD’s formand, Gert Jakobsen, fremhævede vejgodstransportens betydning i sin tale på ITD’s nytårskur. Branchen understøtter 88.000 jobs og bidrager med 60 milliarder kroner til det danske bruttonationalprodukt. Ordene faldt på ITD’s nytårskur torsdag den 10. januar 2019 i ITD Huset, hvor gæstetaler var direktør Nikolai Sejr Sørensen fra LS Intertank, som kom med et godt råd om at forudse kundernes behov og udnytte transport-setup på tværs af kunderne.

ITD bød torsdag den 10. januar 2019 til nytårskur for medlemmer, samarbejdspartnere og ansatte, og 100 personer deltog i arrangementet, der er begyndelsen på en ny tradition. Første taler til nytårskuren var ITD’s formand, Gert Jakobsen, der er stolt over den opbakning ITD har fået og får fra sine medlemsvirksomheder til foreningens arbejde.

 

- 2018 var på flere måder et begivenhedsrigt år for transport- og logistikvirksomhederne: På den anden side af kanalen kæmpede briterne med deres beslutning om, at de ikke længere ønsker at være medlem af EU. I Bruxelles diskuterede man den store europæiske vejpakke, der endnu ikke er faldet på plads, og herhjemme blev der indført tidsbegrænsning for parkering af lastbilerne for bare at trække nogle af de store overskrifter frem, der påvirkede dagligdagen i virksomhederne, sagde han.

 

Der var desværre også en overskrift i 2018, der påvirkede branchens image. Historien om indkvarteringsforholdene for filippinske chauffører i Padborg.

 

- Det var sørgeligt at se sådan nogle forhold - og jeg ved, at alle jer, som gør det godt, og som bestræber sig på at have gode og ordentlige forhold, blev både kede af det og vrede over, at sådan noget har fundet sted. Sådan skal det ikke være, og sådan skal vores branche ikke kendes. Det er ikke fair over for alle dem, der lægger sig i selen for at skabe gode vilkår, mener Gert Jakobsen.

 

Men nu skriver vi 2019, og formanden kiggede frem mod resten af året med fortrøstning.

 

- Her I det nye år er det mit håb, at transporterhvervet i langt højere grad bliver kendt og anerkendt for alt det, vi bidrager med. I 2018 fik vi lavet helt nye beregninger, der viser, at dansk vejgodstransport understøtter 88.000 jobs og bidrager med 60 mia. kroner til det danske bruttonationalprodukt. Det er imponerende tal, som vi virkelig kan være stolte over. Vi gør en kæmpe forskel. Vi holder Danmark i gang – stort set uden nogen opdager det, sagde formanden om transportbranchens betydning.

 

Godt råd

Nytårskurens gæstetaler var direktør Nikolai Sejr Sørensen fra LS Intertank, der blandt andet talte om virksomhedens måde at nytænke og videreudvikle transport- og logistikløsninger. Det er sket ved at investere 92 millioner kr. i et effektivt fleksibelt-multi-container koncept, der efterkommer kundernes krav om større fleksibilitet og fuld kapacitetssikkerhed, selv når volumen svinger op og ned.

 

Og i sin tale kom han med et godt råd til sine kollegaer med erfaring fra egen virksomhed.

 

- Vores positive udvikling skyldes et stort kendskab til vores kunder: Deres behov, produkterne, ja i bund og grund alt, hvad der kan påvirke eller have indflydelse på logistikken. Derfor er lange tætte relationer med kunder og samarbejdspartnere meget vigtigt for os. Vi er ikke interesserede i kortsigtede forretninger. Best practice er: Lyt til jeres kunder, se deres behov, for det er ikke altid sikkert, at de selv ser dem. Udnyt det transport-setup I laver hos én kunde hos andre kunder. Endnu bedre er det, hvis I kan begynde at kombinere disse setupper og opnå større synenergier, sagde Nikolai Sejr Sørensen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >