tirsdag 21. maj 2019 07:05

ITD hilser udspil om intelligent grænsekontrol velkommen

ITD er stor tilhænger af den frie bevægelighed for personer, varer og serviceydelser i EU’s Indre Marked, og derfor hilser ITD som udgangspunkt statsminister Lars Løkke Rasmussens udspil om en mere intelligent og forbedret grænsekontrol velkommen.

Foto: Jacob Aban Kjerumgaard/Ritzau Scanpix 

 

- Vi lægger dog vægt på, at den frie bevægelighed med gods hen over de danske og europæiske grænser ikke må påvirkes negativt, og derfor hilser vi det velkomment, at man vil etablere en langt mere smart, intelligent og moderne it-kontrol ved grænserne, siger chef for ITD politisk afdeling, Jørn-Henrik Carstens.

 

Statsministeren udspil mandag den 20. maj 2019 indeholder forslag om en permanent og fleksibel kontrol ved de danske grænser i både ud- og indgående retning. Desuden foreslås der investeringer i et større millionbeløb til intelligent og smart teknologi, fx i form af droner, infrarøde kameraer og nummerpladescannere.

 

Netop i disse dage er der fokus på albanere, der på Esbjerg havn forsøger at bruge lastbiler og trailere for at komme illegalt til England. I den og andre sammenhænge er det derfor positivt, at Danmark nu vil investere i ny og intelligent teknologi for at sikre mod kriminalitet og illegal ind-/udvandring.

 

- Vi har i ITD set en del eksempler på chauffører og vognmænd, der, på trods af at have taget alle mulige sikkerhedsforanstaltninger i Danmark, ved ankomst til England må betale store bøder, når der alligevel er lykkedes udlændinge at komme uset med en lastbil over til England, siger Jørn-Henrik Carstens.

 

– Det er retssikkerhedsmæssigt helt urimeligt, når en chauffør har gjort, hvad han kan for at sikre sig, og så alligevel i henhold til engelsk ret skal bevise, at han ikke har haft noget med de illegale personer at gøre, tilføjer han.

SENESTE ITD NYT
torsdag 14. marts 2024

EU misser modulvogntogenes fulde potentiale

Europa-Parlamentet lægger op til bedre harmonisering af reglerne for kørsel med modulvogntog, men bureaukratiserer og besværliggør samtidig processen for forsøgskørsler med modulvogntog. For ITD International Transport Danmark var det derfor en pose med blandede bolsjer, som medlemmerne af Europa-Parlamentet besluttede for revisionen af direktivet om vægte og dimensioner.

EU misser modulvogntogenes fulde potentiale >
onsdag 13. marts 2024

Husk: Frist for tilmelding til ITD's generalforsamling er nu på fredag

Skal du med, når vi åbner dørene til ITD’s generalforsamling 2024, der i år inkluderer underholdende ledsagerture efterfulgt af et brag af en fest med Birthe Kjær og bands? Det hele løber af stablen lørdag den 13. april i Nyborg – og du kan lige nå at sikre dig en plads.

Husk: Frist for tilmelding til ITD's generalforsamling er nu på fredag >
torsdag 07. marts 2024

Ny procedure for sanktioner i Norge

Fra d. 1/3 2024 ændrer Norge reglerne for sanktionering af visse overtrædelser af cabotagereglerne.

Ny procedure for sanktioner i Norge >