fredag 08. februar 2019 10:35

ITD: God beslutning at fortsætte arbejdet i Disruptionrådet

Regeringen og Disruptionrådet præsenterede torsdag den 7. februar en rapport med en række pejlemærker for fremtidens Danmark. Som led i dette har man besluttet at lade arbejdet i Disruptionrådet fortsætte. Beslutningen glæder ITD, da rådets arbejde i høj grad er med til at sikre fokus på fremtidens udfordringer, skabe debat og bidrage til løsninger.

Ved et doorstep på Marienborg præsenterede statsminister Lars Løkke Rasmussen i går en rapport, som følger op på Disruptionrådets arbejde og de mange udspil og strategier, som regeringen løbende har præsenteret med baggrund i rådets drøftelser. Herudover blev der præsenteret en række nye initiativer, hvoraf et er, at arbejdet i Disruptionrådet skal fortsætte.

- Disruptionrådet er en ny og konstruktiv måde at finde løsninger på tidens udfordringer, hvor man samarbejder på tværs af faglige og politiske skel. Det er både nyskabende og effektivt, og det er der brug for, hvis vi skal være på forkant med de muligheder og udfordringer, som kommer, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Disruptionrådets opgave er at forberede Danmark til fremtiden, så vi kan gribe de muligheder, som digitaliseringen og globaliseringen giver, og samtidig sikre, at ingen bliver hægtet af. Det er der stor interesse for i transport- og logistikerhvervet, som står med en særlig udfordring.

- Transportbranchen er en af de brancher, hvor nye teknologier og en mere automatiseret virkelighed bestående af selvkørende enheder, lagerrobotter og meget andet vil komme til at gribe dramatisk ind i arbejdsgangen. Det giver nye muligheder, men det skaber også usikkerhed omkring fremtiden. Vi håber, at Disruptionrådet i sit fremtidige arbejde vil stille skarpt på transportbranchen, for det bliver der brug for, og vi stiller os meget gerne til rådighed i den proces, slutter Carina Christensen.

Regeringens og Disruptionrådets afsluttende rapport indeholder en liste med pejlemærker for fremtidens Danmark, og den rummer i alt 15 punkter med fokus på blandt andet uddannelse, forskning, konkurrencevilkår, digital omstilling, international rekruttering og meget mere.

Foto: Jens Astrup

Læs mere på beskæftigelsesministeriets hjemmeside.

 

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >