tirsdag 12. juni 2018 08:39

Tillykke! Storebæltsbroen fylder 20 år

Torsdag den 14. juni 2018 er det 20 år siden, at dronning Margrethe klippede snoren og erklærede Storebæltsbroen for åben. Lige siden har den lettet hverdagen for transport- og logistikerhvervet og bidraget positivt til sammenhængskraften i Danmark. Derfor skal der fra ITD, Brancheorganisation for dansk vejgodstransport, lyde et stort tillykke med den runde dag.

Verdens 3. længste hængebro har nu i 20 år forbundet Fyn og Sjælland og fået hele Danmark til at hænge sammen. For både transporterhvervet og Danmark har Storebæltsbroen været en kæmpe gevinst.

 

-     Storebæltsbroen har en enorm betydning for sammenhængskraften og væksten i Danmark. For transporterhvervet har den i den grad fremmet mobiliteten og gjort det hurtigere og nemmere for virksomhederne at fragte gods rundt mellem landsdelene, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Storebæltsbroen mødte inden opførelsen stor modstand, men for hvert år der går, slår trafikken nye rekorder. I 2017 passerede 12,8 millioner køretøjer. Heraf var de 1,4 millioner lastbiler.

-     Tallene taler deres tydelig sprog. Broen er en succes for hele Danmark, og den har gjort dagligdagen enklere for både virksomheder og borgere. Før broen var planlægningen af transporterne over bæltet et større logistisk arbejde, og der var en del spild- og ventetid for chaufførerne. Med broen er det blevet nemt og hurtigt at komme fra den ene landsdel til den anden, og det kan især mærkes i vores erhverv. Der er derfor grund til at ønske tillykke til de politikere, der tog beslutningen, men også til dem, der dygtigt driver broen i dag, siger Carina Christensen.

 

 

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >