fredag 06. april 2018 12:32

Private virksomheder skal sikres mod unfair konkurrence fra det offentlige

En ny politisk delaftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre skal sikre private virksomheder mod unfair konkurrence fra offentlige myndigheder. Delaftalen er et vigtigt skridt i den rigtige retning, men den bør følges op med flere ambitiøse tiltag, mener ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Fremover skal private virksomheder sikres bedre mod unfair konkurrence fra det offentlige. Det er resultatet af en bred politisk delaftale, som netop er indgået. Aftalen indebærer blandt andet, at offentlige myndigheder skal sætte priserne efter internationale standarder, så virksomhederne ikke underbydes. Derudover strammes reglerne for kontrolbud, og der oprettes en ny uafhængig klagemyndighed, så virksomhederne fremover kun skal klage ét sted.

- Vi er helt enige med parterne bag aftalen om, at offentlige myndigheder skal holde sig til deres kerneopgaver og ikke konkurrere med de private erhvervsvirksomheder. Især på affaldsområdet oplever vores medlemmer konsekvenserne af de ulige konkurrencevilkår, når kommunerne - med skattekroner i ryggen - varetager indsamlingen og håndteringen af affald. Derfor bakker vi fuldt og helt op om alle tiltag, der giver private virksomheder bedre konkurrencevilkår, siger politisk konsulent i ITD, Lasse Kristoffersen.

Der nedsættes også en arbejdsgruppe, der skal se på hvilke erhvervsaktiviteter, som det offentlige ikke længere skal udføre. Arbejdsgruppens anbefalinger forventes at være afsluttet senest ved udgangen af juni. ITD opfordrer kraftigt til, at man inddrager transport- og logistikbranchen i det kommende arbejde.

- Det er meget vigtigt, at transport- og logistikbranchen inddrages i det forestående arbejde med at lokalisere de udforinger, der er med unfair konkurrence fra offentlige myndigheders side. Vi ligger inde med brugbar viden og erfaringer, og vores ønske er, at man ser kommunernes erhvervsaktivitet især på affaldsområdet grundigt efter i sømmene. Helt konkret ønsker vi, at kommunernes aktivitet begrænses til gavn for jobskabelse og vækst i vores sektorer, og det budskab viderebringer vi til arbejdsgruppen, siger Lasse Kristoffersen.   

Til efteråret vil regeringen bygge videre på udspillet. Her skal klagemyndighedens kompetencer klarlægges, og grænserne for, hvilke erhvervsaktiviteter offentlige myndigheder må og ikke må udføre, skal defineres bedre.

Læs nyheden fra Erhvervsministeriet her.       

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >