tirsdag 25. september 2018 12:43

Nu kan du få tilskud til privat rådgivning om digitalisering af din virksomhed

De små og mellemstore virksomheder kan nu søge råd og vejledning og få tilskud til indkøb af privat rådgivning, der kan hjælpe med at afklare, hvordan virksomheden kan digitaliseres og afdække de økonomiske og forretningsmæssige potentialer ved at gøre det. ITD bakker op om initiativet og vil gerne bidrage til at udbrede kendskabet til de nye muligheder blandt medlemmerne i transportsektoren.

Som led i Strategi for Danmarks digitale vækst lancerer regeringen i dag hjemmesiden smvdigital.dk, der skal sikre de små og mellemstore virksomheder én indgang til en række forskellige tilbud, der kan hjælpe dem i gang med at udnytte alle de nye digitale muligheder.

 

- En del af de små og mellemstore virksomheder i transportsektoren har behov for et puf for at få taget rigtig hul på digitaliseringen. Ofte kan det være svært for dem at vide, hvor de skal starte, og hvem de skal rådføre sig med. Derfor glæder det ITD, at der nu kommer én samlet indgang, hvor virksomhederne får adgang til viden, sparring og ikke mindst mulighed for at søge økonomisk tilskud til privat rådgivning, der kan hjælpe dem med at udnytte digitaliseringspotentialet og dermed øge væksten i deres virksomhed, siger Mads Røddik Christensen, chefkonsulent i ITD.

 

Smvdigital.dk indeholder et samlet program, hvor virksomhederne kan få hjælp til den digitale omstilling af virksomheden og til at styrke onlinesalget via programmets e-handelscenter. Under disse hovedoverskrifter findes en række forskellige digitale tilbud – herunder muligheden for at ansøge om en tilskudsvoucher på 100.000 kroner til indkøb af privat rådgivning til potentialeafklaring og implementering.

 

Tilskudsordningen stiller dog krav om egen medfinansiering og puljen, som i 2018 er på 2,5 millioner kroner, bliver udmøntet efter først til mølle princippet. Det samlede program løber frem til 2021.

 

Læs pressemeddelelsen fra Erhvervsministeriet her.

Gå til hjemmesiden på dette link:  www.smvdigital.dk 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >