torsdag 04. oktober 2018 16:27

Klimavenlig asfalt skal nedbringe CO2-udledningen fra transportsektoren

Regeringen vil fra 2020 udrulle klimavenlig asfalt på alle strækninger af statsvejnettet, som står til at skulle have ny belægning, hvis et igangværende pilotprojekt bekræfter de forventede effekter og holdbarheden af asfalten. Initiativet indgår i regeringens kommende luft- og klimaudspil. ITD er positiv over for tiltaget.

Vejdirektoratet har igennem en længere periode testet klimavenlig asfalt på en række strækninger i Danmark. Asfalten reducerer både køretøjernes brændstofforbrug og vejstøjen ved at mindske rullemodstanden mellem dæk og belægning. Forsøget har vist så lovende resultater, at regeringen planlægger at udrulle den nye asfalt fra 2020.  

 

- Udrulningen af ny klimavenlig asfalt er et meget positivt initiativ, som vi glæder os over i transport- og logistikbranchen. I ITD deler vi regeringens ambitioner for en grønnere fremtid for transportsektoren, så vi kan kun bakke op om tiltag som dette, der leverer CO2-reduktioner og det endda uden større omkostninger, siger Lasse Kristoffersen, politisk konsulent i ITD.

 

Ifølge ITD er netop investeringer i infrastrukturen et helt centralt værktøj i kampen for at nedbringe drivhusgasudledningen fra transportsektoren.

 

- Set fra vores bord er det helt afgørende, at der investeres mere i infrastrukturen – og gerne klimavenlig infrastruktur - hvis vi skal nå vores klimamål. Derfor ser vi eksempelvis også gerne, at den eksisterende vejinfrastruktur udvides, så vi kan komme kødannelsen og flaskehalsproblematikken til livs, som ikke kun koster samfundet dyrt, men også unødigt øger udledningen fra transportsektoren, siger Lasse Kristoffersen.   

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >