tirsdag 13. marts 2018 16:04

ITD: Transporterhvervet og politikere skal sammen følge op på anbefalinger for fremtidens transport og mobilitet

Transportminister Ole Birk Olesens ekspertgruppe for fremtidens mobilitet har tirsdag den 13. marts 2018 præsenteret deres rapport, som skal danne fagligt grundlag for planlægningen af fremtidens transport. ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, hilser rapporten varmt velkommen og opfordrer til, at transporterhvervet involveres meget tæt i de kommende nødvendige diskussioner om, hvordan vi i Danmark i fremtiden skal håndtere både de udfordringer og muligheder inden for transport og mobilitet, som der peges på i rapporten.

Fremtiden byder på stigende trafik og markant større trængselsproblemer, som ikke vil blive løst af automatiseringen. En fremskrivning til 2030 indikerer en vækst alene for vejgodstransporten på cirka 12 procent i forhold til 2015, og det skaber kapacitetspres på vejnettet, som automatisering af bilerne sandsynligvis ikke vil afhjælpe. Det fremgår af en diger rapport om fremtidens mobilitet, som transportministeren netop har offentliggjort.

 

Rapporten fastslår samtidig, at indfasningen af førerløse lastbiler vil kunne ske langt hurtigere end for personbilernes vedkommende. Dels fordi det her er mindre kompliceret, og dels fordi der er store omkostningsbesparelser, som vil være et stærk incitament.

 

- Rapporten fra ekspertgruppen slår med al ønskelig tydelighed fast, at vejgodstransporten står over for store omvæltninger, men også store muligheder. Den teknologiske udvikling går meget stærkt på vores område, og vores erhverv bliver direkte berørt af de nye teknologier.

 

- Der vil vi i erhvervet også gerne være med til at bane vejen, så vi sikrer langtidsholdbare trafik- og mobilitetsløsninger. Vi ser mange positive udviklingsmuligheder i de trafikale fremtidsscenarier, og vi og vores medlemmer, der har et indgående kendskab til branchens vilkår, vil meget gerne inddrages i et fremtidigt samarbejde om at sikre mobilitet og vækst, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

ITD vil nu gennemgå rapportens scenarier og senere komme med sine anbefalinger til, hvordan der politisk bør følges op.

 

Vi glæder os over ekspertgruppens arbejde og resultatet heraf. Det vigtigste for os er, at rapporten ikke kommer til at samle støv på hylden. Nu må vi alle i arbejdstøjet og ruste os til fremtiden, siger Carina Christensen.

 

Læs rapporten ”Mobilitet for fremtiden” - klik her

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >