tirsdag 12. juni 2018 14:03

ITD: Rigtigt at udskyde lukning af FM-båndet af trafikmæssige årsager

Langt de fleste lastbiler kører stadig på FM-båndet, og der kan være en trafikmæssig risiko, hvis FM-båndet lukkes i 2021. Derfor glæder det ITD, at kulturminister Mette Bock nu er villig til at udskyde lukningen af FM-båndet til 2023.

Regeringen ønsker i sit nye medieudspil at lukke FM-båndet for at give plads til flere digitale radiokanaler. Da der ikke mindst kan være en trafikmæssig risiko, hvis FM-båndet lukkes i 2021, har kulturminister Mette Bock nu indvilliget i at udskyde tidspunktet for det seneste FM-sluk til 2023. Den udmelding hilser ITD velkommen.

 

- Langt hovedparten af den danske lastbilflåde kører stadig med FM-radioer, og det betyder, at hvis man lukker FM-båndet, så vil mange af dem ikke kunne høre trafikmeldingerne. Samtidig vil det være en ekstraudgift for vognmændene, hvis de skal indkøbe DAB+-radioer til alle deres biler, siger Jørn-Henrik Carstens, der er chefkonsulent i ITD.

 

Derudover har DAB+ et problem med at lade trafikmeldinger overtage sendingen. Men når det bliver løst, så handler det også om at få sat en slutdato for FM-båndet, som branchen kan indrette sig efter, mener ITD.

 

- Uanset, hvor det ender, så er der behov for at få en specifik dato, så vognmænd og producenter har mulighed for at planlægge efter den med udskiftninger radioer og ved køb af nye lastbiler, hvor DAB-radioer i dag ofte er et tilvalg. Derudover kan der ved en for eksempel femårig periode være fornuft i at se på, om der er andre teknologier, der kan bringes i spil, siger Jørn-Henrik Carstens.

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >