fredag 06. april 2018 13:44

ITD og Folketingets Transportudvalg mødes i Bruxelles om Vejpakken

ITD’s holdninger til de centrale dele i vejpakkeforhandlingerne bliver præsenteret for Folketingets Transportudvalg, når folketingsmedlemmerne er på studietur i Bruxelles mandag den 9. april 2018 for at høre mere om vejpakken.

Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg er mandag den 9. april 2018 på studietur i Bruxelles for at blive klogere på forhandlingerne i vejpakken fra EU-Kommissionen. Et af møderne bliver med ITD’s delegation i Bruxelles. Også vicekontorchef Frederik Rasmussen fra DG Move i EU-Kommissionen deltager på mødet.

 

- Det glæder os meget, at transportpolitikerne kommer til Bruxelles for at sætte sig grundigt ind i forhandlingerne om EU's vejpakke. Vejpakken vil få stor betydning for danske transportvirksomheder, og derfor er det vigtigt, at de danske politikere kender til de meget centrale dele i vejpakkeforhandlingerne, der lige nu pågår mellem EU-Parlamentet, Rådet og EU-Kommissionen. Vi vil præsentere dem for ITD's holdninger og orientere dem om vores proaktive arbejde i forbindelse med forhandlingerne i Bruxelles, siger Emma Hadrovic, ITD’s politiske konsulent i Bruxelles.

 

ITD har gennem det seneste år holdt mange møder med folketingspolitikerne om vejpakken, men det er første gang, at det samlede transportudvalg besøger Bruxelles, efter at Kommissionen præsenterede første del af vejpakken i maj 2017.

 

FAKTA OM VEJPAKKEN:

 

EU-Kommissionen præsenterede den 31. maj 2017 vejpakken, som indeholder anbefalinger til nye fælles spilleregler for den europæiske vejgodstransportsektor. Europa-Kommissionen havde i sit første udspil i alt 8 initiativer inden for blandt udstationeringsregler for chauffører, køre- og hviletid og cabotage.

 

Europa-Kommissionen kom den 8. november 2017 med vejpakkens anden del. Forslagene rummede en række ændringer i EU-lovgivningen, der skal nedsætte CO2-udslippet i vejtransportsektoren og fremme kombineret transport.

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >