mandag 03. december 2018 06:54

ITD: Mandag er afgørelsens time i EU's vejpakkeforhandlinger

Når EU’s transportministre i dag mandag den 3. december 2018 samles til Rådsmøde i Bruxelles, er det sidste reelle chance for at lande en aftale, der sikrer nye fælles spilleregler for den europæiske vejgodstransportsektor. Formår ministrene ikke at nå til enighed i dag, så er der stor fare for, at hele vejpakken falder. ITD appellerer til, at ministrene tager ansvar og udviser vilje til kompromis.

I dag er der indkaldt til rådsmøde i Bruxelles, hvor ministrene primært skal forhandle om den første vanskelige del af EU's vejpakken, der handler om de sociale vilkår for chaufførerne. Kommer Rådet i dag ikke frem til et kompromis om vejpakken, er der risiko for, at hele aftalen falder på gulvet.

I 2019 er der valg til Europa-Parlamentet, og det er langtfra sikkert, at et nyt parlament eller en ny Kommission finder det umagen værd at bruge flere kræfter på vejpakkearbejdet. Falder vejpakken, så bliver taberne den europæiske transportsektor, som har hårdt brug for nye fælles spilleregler, der fortolkes ens, og som kontrolleres og håndhæves.

Vejpakken, som indeholder anbefalinger om blandt andet cabotage, udstationeringsdirektivet og køre- og hviletidsreglerne, har så stor betydning for vejgodstransportsektoren, at forhandlerne er nødt til at indstille sig på at skulle indgå fair og balancerede kompromisser. Der er meget på spil for ministrene, som nu må og skal finde den store værktøjskasse med forhandlingsredskaber frem: 

- Det er nu, det for alvor gælder, og der er rigtig meget på spil for de europæiske transportvirksomheder i dag. Vi håber og forventer, at ministrene går yderst konstruktivt til værks og får indgået de nødvendige kompromisser til gavn for transport- og logistikvirksomhederne og for væksten i samfundet. Erhvervet har ventet alt for længe på nye stærke, fælles EU-regler, som fortolkes ens, som virksomhederne kan efterleve, og som myndighederne kan kontrollere og håndhæve effektivt, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

ITD følger forhandlingerne mandag tæt.

 

 

 

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >