tirsdag 10. juli 2018 13:27

Et nyt hold transportledere er uddannet

Et nyt hold ledere fra transport- og logistikbranchen har med stor succes afsluttet Praktisk Lederuddannelse. Mandag den 25. juni fik de overrakt deres diplom for veludført uddannelse, hvor de gennem teori og praktiske cases har lært nye værktøjer og metoder til at blive bedre ledere i deres hverdag.

Uddannelsen er afviklet over 15 kursusdage hos IBC på Innovationsfabrikken i Kolding og emnerne har bl.a. omfattet persontyper, coaching, kommunikation, situationsbestemt ledelse, konflikthåndtering, forandringsprocesser, planlægning og styring i hverdagen og ungdomskultur.

 

Afslutningsvis fremlagde kursisterne i grupper emner, som de selv havde valgt fra pensum. Her blev emner som persontyper og DISC, kommunikation og endelig ungdomskultur behandlet. Ungdomskultur var en stor øjenåbner for alle. Budskabet i opsamlingen herfra var, at vi skal acceptere, at de unge virker utålmodige, ønsker klare mål og evt. hurtigt vil videre i andet job. Vi skal derfor lære at fastholde dem længst muligt med klare karriereplaner og et attraktivt og professionelt miljø – også socialt, så de giver mest muligt mens vi har dem. Og se det som en styrke, at vi kan sende dygtige unge medarbejdere videre i branchen.

 

Undervejs i uddannelsen har alle fået lavet en individuel personprofiltest fulgt op af en individuel tilbagemelding. Analysen synliggør den enkeltes personlige kompetencer og gør samtidig lederen endnu mere klar på det, der motiverer i jobbet som leder.

 

Deltagerne, der har gennemført den praktiske lederuddannelse, ser frem til at komme hjem i egen virksomhed og arbejde med de værktøjer og metoder, som de har fået præsenteret. Se en video her med et par af kursisternes kommentarer til deres udbytte af uddannelsen.

 

Uddannelsen, der er udviklet af ITD i samarbejde med Danske Speditører samt IBC Kurser og Konsulenthus, sætter fokus på de særlige ledelsesudfordringer og behov, der er i transport- og logistikerhvervet. Det er væsentligt at have fokus på ledelse for at fastholde og motivere medarbejderne.

 

Uddannelsen Praktisk Lederuddannelse udbydes i København med start i september 2018 og igen i Kolding senere på efteråret.

 

Foto: ITD

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >