fredag 10. august 2018 12:11

33 procent af transportvirksomhederne leder forgæves efter ansatte

I juli 2018 oplevede hver tredje transport- og logistikvirksomhed produktionsbegrænsninger på grund af mangel på arbejdskraft. ITD opfordrer jobcentre og uddannelsessteder til at henvise ledige og unge uddannelsessøgende til transportbranchen.

I juli 2018 oplevede hele 33 procent af virksomhederne i transportbranchen på land produktionsbegrænsninger på grund af mangel på arbejdskraft. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallet er det højeste, siden man i 2011 begyndte at lave statistikken.

 

- Det er dybt problematisk for vores branche, at virksomhederne ikke kan skaffe den nødvendige arbejdskraft. Tallene dokumenterer desværre med al tydelighed, at en af de helt store udfordringer i transportbranchens er mangel på arbejdskraft. Og tendensen er desværre stigende, siger chef for ITD Arbejdsmarked Trine Schiørring Plesner.

 

Isoleret set er tallet for juli måned ekstremt højt, men alle branchetal fra Danmarks Statistik for årets første seks måneder i 2018 viser samme klare tendens: Der er ikke hænder nok at få til at fragte varer og gods på lastbilerne.

 

- Fra ITD vil vi gerne sende et klart budskab på vegne af vores medlemsvirksomheder om, at vil man gerne køre lastbil, arbejde på transportkontoret eller på et lager, så er der masser af job at få. Vi har brug for, at alle, der arbejder med aktivering af ledige, nu retter deres fokus mod transporterhvervet. Det kunne være jobcentre, skoler og andre, siger Trine Schiørring Plesner.

 

Landet over er der nu cirka 2.500 ubesatte chaufførstillinger, og rekrutteringsudfordringen bliver ikke mindre i fremtiden, da 50 procent af alle lastbilchauffører er over 50 år, og 15 procent er over 60 år. Men der mangler også medarbejdere til lager og logistikkontorer.

 

Transportbranchen retter også fokus indad. Tallene viser nemlig, at alt for mange transportvirksomheder ikke anvender alle tilgængelige kanaler, når de skal rekruttere. 39 procent af virksomhederne mener, at de selv kunne have gjort noget mere.

 

- Vi skal og vil også selv gøre en stor indsats i branchen for at fortælle om de mange gode jobmuligheder her og nu, men også de fremtidige karrieremuligheder, der er inden for transportbranchen – både i den umiddelbare fremtid og på den lange bane, siger Trine Schiørring Plesner.

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >